Dialoog over de toekomst van radioactief afval

Ronde van België

Doorheen de Ronde van België organiseerden Belgische organisaties, verenigingen en groepen discussiemomenten en gingen in debat rond de verschillende thema’s gerelateerd aan het beheer van hoogradioactief en langlevend afval. Als resultaat van deze debatmomenten formuleerde iedere organisatie één of meerdere aanbevelingen. Dewelke geconsolideerd werden in één groot rapport.

Ons gespreksmateriaal en methodieken voor kleine, grotere of grote groepen blijven beschikbaar

Vind je het beheer van hoogradioactief en langlevend afval een boeiend thema voor een discussiemoment in je organisatie, vereniging of groep? We ontwikkelden 3 eenvoudige methodieken die je in kleine, grotere of hele grote groepen kan gebruiken. Deze maken het heel eenvoudig om zo’n debat te organiseren.

Bij elke methode hoort:

  • basisuitleg om het debat in te leiden
  • laagdrempelig en beknopt informatiemateriaal
  • een draaiboek
  • enkele tips voor de gespreksleider
  • werkmateriaal en/of de benodigde invulbladeren 
  • een resultatenblad

Ga zelf aan de slag en download de methodieken

Al onze methodieken zijn heel eenvoudig. Je hebt niet meer nodig dan een zaal, wat tafels en stoelen, en eventueel een projector en geluidsversterking. Met onze leidraad in de hand transformeert een van de organiserende leden zich in een geweldige gespreksleider. 

Heb je een specifieke vraag?

Je kan hier rechtstreeks contact opnemen met de organisatoren van de Ronde van België, je kan bij hen terecht voor alle vragen met betrekking tot het gespreksmateriaal en de methodieken