Dialoog over de toekomst van radioactief afval

Ronde van België

Vind je het beheer van hoogradioactief en langlevend afval een boeiend thema voor een discussiemoment in je organisatie, vereniging of groep? We ontwikkelden 3 eenvoudige methodieken die je in kleine, grotere of hele grote groepen kan gebruiken. Deze maken het heel eenvoudig om zo’n debat te organiseren, zeker als u gebruik maakt van ons aanbod om de avond voor u te begeleiden.

Bij elke methode hoort:

  • basisuitleg om het debat in te leiden
  • laagdrempelig en beknopt informatiemateriaal
  • een draaiboek
  • enkele tips voor de gespreksleider
  • werkmateriaal en/of de benodigde invulbladeren 
  • een resultatenblad

Bezorg je ons nadien de resultaten van je debat, dan nemen wij ze mee op in ons eindrapport. Zo bereikt ook jullie mening het beleid!

Wil je het graag nog eenvoudiger? Vanaf 20 deelnemers stellen wij een procesbegeleider ter beschikking die het debat komt begeleiden. Jullie zorgen voor een datum, een zaal, het uitnodigen en ontvangen van de deelnemers, en het afprinten van het benodigde materiaal. Wij zorgen voor al de rest.

Laat je bijstaan door een gespreksbegeleider

Wil je toch liever wat meer comfort om het debat in goede banen te leiden, doe dan een beroep op één van onze gespreksbegeleiders. Contacteer ons om een datum en praktische details af te spreken. Jullie voorzien de logistiek, wij begeleiden het proces.

Ga zelf aan de slag en download de methodieken

Al onze methodieken zijn heel eenvoudig. Je hebt niet meer nodig dan een zaal, wat tafels en stoelen, en eventueel een projector en geluidsversterking. Met onze leidraad in de hand transformeert een van de organiserende leden zich in een geweldige gespreksleider. 

Breng ons op de hoogte

Welke manier je ook kiest, we horen het graag als jullie een debat organiseren. We nemen jullie activiteit dan op in onze kalender. Als jullie dat wensen, kunnen we ook een link leggen naar jullie inschrijvingspagina.

De resultaten van jouw dialoogmoment

Hier kan je de resultaten van jouw dialoogmoment rechtstreeks inbrengen.

Neem deel aan het debat

Ook jouw stem is belangrijk. Je kan op verschillende manieren deelnemen aan het debat. Maak snel jouw keuze!